Kövess minket!
  
     

Otthonápolás a rehabilitációs időszakban

Otthonápolás a rehabilitációs időszakban
2017, március 27.

Bizonyos baleset, betegségek után a testünk gyógyulási folyamata lassan zajlik önerejéből. Olyan baleseteknél, mikor egy végtagunk sérül, akár a műtétek után művégtaggal pótolják, újra meg kell tanulnunk használni. Ez egyedül nehéz és lassú folyamat. Ilyen eseteknél speciális mozgásterápiára van szükség, hogy újra akadálymentesen és normálisan tudjuk mozgatni az adott végtagot. A fizikális sérülések mellett mentális károsodások esetén is szükséges, hogy szakember segítségével visszaállítsuk régi állapotunk. A fizikális és mentális sérülések megfelelő ellátása és javítása szükséges, hogy a beteg idővel visszatérhessen normális életéhez, hogy újra meg legyen a szükséges munkavégző képessége, hogy vissza illeszkedhessen a társadalomba és, hogy újra teljes értékű tagja legyen a közösségének.

Ilyen mentális és fizikális sérülések visszaállítására szolgál a rehabilitációs folyamat. A rehabilitációs folyamat speciális orvosi intézkedések folyamata, mikor a megfelelő segítség által elérjük, hogy a sérült rész újra maximálisan működhessen. A rehabilitáció folyama által először felmérik a beteg sérülésének állapotát, majd a későbbiekben előre meghatározott folyamat által segítenek visszaállítani az adott testrész optimális működési szintjét. A rehabilitáció célja tehát a károsodás csökkentése és az adott terület funkcionáló képességének visszaállítása.

Rehabilitációs folyamatok leggyakrabban adott intézményekben, kórházakban, egészségházakban történnek a megfelelő szakorvos vagy terapeuta segítségével. Ilyen esetekben a beteg vagy ideiglenes, a rehabilitáció ideje alatt, vagy csak bizonyos időpontokban, az adott helyszínen vesz részt a kezelésen.

De vannak olyan esetek, mikor a rehabilitációs időszak alatt, nem elég az adott rendelő segítsége, szükséges ez bizonyos fokú otthoni ápolásra is, ami segíti a rehabilitációt. Ilyen eseteknél forduljon hozzánk bizalommal! Ha sérülése korlátozza a mozgásban ezért a rehabilitációs idő alatt, otthonunkban nehezebb saját maga ellátása, egyrészt számíthat családja segítségére, de speciális ápolás terén szükséges a szakápoló. Képzett munkatársaink garantálják, hogy az otthoni ápolás rehabilitációs idő alatt is magas fokú minőséget kap, ezzel elősegítve a rehabilitációs folyamatot. Az otthoni ápolás másik célja, hogy a gyógyulás ideje alatt ápolásra szorult személyek előbb elhagyhassák a korházat és kellemesebb körülmények között gyógyuljanak, valamint, hogy ezzel elkerüljük az esetleges további kórházi fertőzéseket.

Szakszerű otthoni ápolásért a rehabilitációs idő alatt forduljon hozzánk! Vegye fel velünk a kapcsolatot a 0630/243-7370 telefonszámon vagy érdeklődjön tovább a www.c-care.hu weboldalon!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Health care worker and elderly woman in wheelchair needs help
Néhány szó az otthoni betegápolásról

Olyan szemléletváltás zajlik manapság, mely miatt a betegek úgy gondolják, hogy otthoni ápolást vesznek igénybe, vagy családtagjukat kérik meg, hogy segítsenek nekik....

Close