Kövess minket!
  
     

Az otthoni ápolás legfontosabb kellékei

Az otthoni ápolás legfontosabb kellékei
2017, május 29.

Bármikor előfordulhat az életünk során, hogy közelebbről meg kell ismernünk az otthoni betegápolás kellékeit. Lassan gyógyuló sérülések, betegségek hatására akár velünk is előfordulhat, hogy otthoni betegápolásra szorulunk, de ugyanígy idősebb rokonaink is kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy otthoni betegápolást igényelnek.

Ilyenkor érdemes tájékozódnunk arról, hogyan is működik az otthoni betegápolás, és milyen kellékekre lesz szükségünk hozzá. Már az is rendkívül fontos, hogy milyen a beteg ágya, és hova helyezzük el. Fekvőbetegek számára érdemes speciális matracot beszereznünk, nem csak a kényelem miatt, hanem a felfekvések elkerülése végett is. Maga az elhelyezkedés is fontos, az ágynak közel kell lennie a fürdőszobához, ezzel akadálymentes közlekedést biztosítva a betegnek, illetve körbejárhatónak is kell lennie, ami a kezelés szempontjából fontos. Mivel a beteg nagyon sok időt eltölteni egy helyiségben, fontos, hogy a betegszoba egy kellemes és csendes környezetben legyen. Sok legyen a természetes fény, de emellett lehessen a szobát rendesen árnyékolni, a hőmérséklet pedig könnyen állítható legyen. A folyamatos állapotfelméréshez szükséges egy vérnyomás- és egy pulzusmérő beszerzése, melyeket rendszeresen használnunk is kell, hogy észrevegyük az esetleges rendellenességeket.  Az otthoni betegápolás többi kelléke pedig már betegenként eltérhet, különböző injekciókra, gyógyszerekre, kötésekre, krémekre és egyéb gyógyászati kellékekre lehet szükségünk a kezelés során. Az otthoni betegápolással az a legnagyobb baj, hogy rengeteg időt és energiát igényel. A dolgozó emberek nem engedhetik meg maguknak, hogy otthon töltsenek 24 órát beteg szeretteik ápolásával. Márpedig senki nem szereti hosszú időre kórházban hagyni a gyógyulás alatt álló szeretteit, sőt, általában maguk a kórházak sem tudnak hosszú távra helyet biztosítani.

Segítségre van szüksége az otthoni betegápoláshoz? Forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.c-care.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-30-243-7370-es telefonszámon, illetve a c.carekft@gmail.com e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Otthonápolás a rehabilitációs időszakban
Otthonápolás a rehabilitációs időszakban

Bizonyos baleset, betegségek után a testünk gyógyulási folyamata lassan zajlik önerejéből. Olyan baleseteknél, mikor egy végtagunk sérül, akár a műtétek...

Close